Home Uncategorized Këto janë efektet anësore që u shkaktohen nga vaksina anticovid

Këto janë efektet anësore që u shkaktohen nga vaksina anticovid

69
0

Në Mbretërinë e Bashkuar, një lloj i ri mutant është fajësuar për rritjen e rasteve të coronavirusit, i cili shkencëtarët besojnë se është 40 deri në 70 për qind më i transmetueshëm se lloji origjinal.

Por ende nuk ka prova që mutacioni ka ndryshuar ashpërsinë e virusit ose ka shkaktuar ndonjë simptomë të re.

Vaksina Oxford / AstraZeneca u miratua nga Agjencia e Rregullimit të Pavarur të Barnave dhe Produkteve Shëndetësore (MHRA) më 30 dhjetor dhe fillimi i vaksinave filloi më 4 janar.

Cilat janë tre efektet anësore më të zakonshme të përjetuara nga vaksina?
Efektet anësore të raportuara zakonisht të vaksinës COVID-19 përfshijnë lodhje, dhimbje koke dhe dhimbje muskulore, shkruan Express.co.uk.

Lodhja është raportuar nga afërsisht 63 për qind e subjekteve të hulumtimit që morën vaksinën, ndërsa dhimbja e kokës dhe muskujt kanë prekur përkatësisht rreth 55 dhe 38 për qind të pjesëmarrësve.

Një numër më i vogël i pjesëmarrësve raportuan ethe, dhimbje nyjash, ose ethe pas vaksinimit. Pjesëmarrësit kishin më shumë të ngjarë të raportonin simptoma të tilla pas dozës së dytë të vaksinës.

Dr Matthew Heinz tha: “Reagimi ndaj dozës së dytë ka tendencë të jetë pak më shumë si një përgjigje intensive, e cila ka kuptim, duke marrë parasysh që sistemi juaj imunitar tashmë është ekspozuar. Vaksinimi me një dozë tjetër ka një lloj përgjigje më të shpejtë dhe më të fortë. Kjo ka shumë kuptim në mënyrë imunologjike”, përfundon ai.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here