Home Uncategorized Hapat që duhet të ndiqni për të gjetur punë jashtë vendit

Hapat që duhet të ndiqni për të gjetur punë jashtë vendit

72
0

Nëse ëndrra juaj është të udhëtoni, të përjetoni kultura të tjera, ose të filloni përsëri në një vend krejt të ri, një punë jashtë shtetit mund të jetë zgjedhja për ju. Ndërsa ka shumë gjëra për të ditur se si të aplikoni për një punë jashtë vendit, nuk është aq e vështirë sa ishte në gjeneratat e mëparshme.

Teknologjia e bën më të lehtë gjetjen dhe aplikimin për mundësitë e punës në vende të tjera. Ju do të duhet të bëni hulumtimin tuaj dhe të siguroheni që t’i përmbushni të gjitha kërkesat para se të aplikoni për një pozicion.

1. Hulumtoni vendet në të cilat dëshironi të punoni

Ju do të duhet të gjeni informacione se cfarë lloj vizash do t’ju nevojiten për t’u zhvendosur atje. Ju gjithashtu duhet të mësoni për kulturën dhe kushtet e jetesës të vendit që ju zgjidhni. Gjeni se çfarë kosto të jetesës duhet të siguroni, në mënyrë që të merrni një punë që është e mjaftueshme për të jetuar në mënyrë të qetë.

Kontaktoni ambasadën e vendit ku dëshironi të punoni, ose vizitoni faqen e internetit, për të gjetur më shumë informacion rreth asaj që kërkohet për të punuar atje.

2. Hetoni rrugët e ndryshme për një punë jashtë vendit

Ka shumë mënyra të ndryshme për të ndjekur një punë dhe karrierë jashtë vendit, të cilat do t’u bëjnë thirrje njerëzve të ndryshëm në rrethana të ndryshme.

Ka mundësi për punë afatshkurtër, si dhe për pozita më të përhershme. Pasi të keni një ide rreth vendit në të cilin dëshironi të punoni, ose edhe nëse jeni të pavendosur, duhet të kaloni ca kohë duke hulumtuar mënyrat e ndryshme për të gjetur një punë jashtë vendit.

3. Konsideroni të punoni për një kompani lokale që ka zyra të huaja

Shumë korporata të Shteteve të Bashkuara kanë zyra në vende të tjera. Ka gjithashtu organizata të vogla në zonën tuaj që janë zyra satelitore për kompanitë ndërkombëtare. Puna në një organizatë që ka arritje ndërkombëtare mund të çojë në një detyrë në një punë jashtë shtetit.

4. Kërkoni kompani që merren me punësime jashtë vendit

Janë disa faqe që merren me gjetjen e vendeve të punës jashtë vendit po ashtu edhe kompanitë e rekrutimit shpesh kanë këshilla të dobishme për ata që kërkojnë të aplikojnë për një punë jashtë vendit.

Merrni parasysh t’i thërrisni ose duke t’i paguani ato personalisht nëse mendoni se një këshilltar i rekrutimit mund të jetë në gjendje t’ju japë disa këshilla të mira.

5. Bëni kontakte dhe përdorni rrjetet tuaj

Gjetja e një pune jashtë vendit mund të jetë një perspektivë e vështirë. Ju duhet të demonstroni jo vetëm se jeni një person i mirë për këtë punë, por që ju mund të ofroni diçka më shumë se kandidatët e mundshëm vendorë të cilët me gjasë do të kenë më pak kohë për t’u përshtatur në mjedisin e ri të punës.

Për shkak të kësaj dhe vështirësitë e thyerjes në një kulturë të huaj pune, është veçanërisht e rëndësishme që të shfrytëzoni kontaktet dhe rrjetet tuaja sa më shumë që të jetë e mundur.

Përdorni rrjetet online për të krijuar kontakte me njerëzit që punojnë në fushën tuaj jashtë vendit.
Pasi të keni gjetur njerëz që kanë bërë lëvizjen jashtë vendit me sukses, kërkoni nga ata këshillë dhe udhëzime se si mund të bëni të njëjtën gjë.

6. Konsideroni kërkesat e gjuhës

Kërkesat e gjuhës do të ndryshojnë në varësi të llojit të punës që ju intereson të merrni. Për shembull, nëse punoni për qeverinë amerikane jashtë shtetit, mund të gjeni se shumica e njerëzve në zyrën tuaj janë amerikane dhe biznesi zhvillohet vetëm në gjuhën angleze.

Andaj përgatituni nëse mendoni të punoni jashtë vendit. Ju mund të shkoni në ndonjë kurs lokal apo edhe ta mësoni përmes internetit.

7. Përgatiteni CV-në tuaj

Kur jeni gati të aplikoni për një punë jashtë shtetit ju duhet të bëni të gjitha gjërat që do të bëni kur të aplikoni për një punë në vendin tuaj të origjinës. Kur aplikoni për një punë jashtë shtetit ju duhet të konsideroni kërkesat specifike të një rezume në vendin ku po aplikoni për të punuar.

Kjo mund të përfshijë statusin tuaj martesor dhe numrin e fëmijëve që keni. Ju duhet të hulumtoni kërkesën në vendin në të cilin po aplikoni.

Një rezyme ndërkombëtare ka më shumë gjasa që të përqëndrohet në aftësitë tuaja ndër-kulturore dhe se si personaliteti juaj përputhet me profilin ideal të punëdhënësve.
Në Evropë një rezume është quajtur një CV ose curriculum vitae.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here